Saçınız ve Cildiniz Omega 7 ile Parlasın

Yapılan araştırmalar Palmitoleik Asit olarak da bilinen Omega 7’nin özellikle atopik dermatit, iltihap ve yanık gibi cilt problemleri üzerinde olumlu etkileri olduğunu gösteriyor. Egzama, yanık, dermatit, yara ve iltihapların iyileştirilmesinde aslında yüzyıllardır kullanılan yabani iğde yağının cilt üzerindeki bu iyileştirici gücü, içeriğindeki Omega 7’den ve E vitamini, betakaroten, antioksidanlar, karotenoid gibi güçlü bileşenlerden geliyor.

Eski Yunan kaynaklarında, yabani iğde ile beslenen atların sağlıklı, tüylerinin de parlak, olduğu yazıyor. O nedenle bu bitkinin Yunanca ismi olan Hippophae “parlak at” anlamına geliyor. Omega 7, epitel hücre zarlarının doğal bir bileşeni, dolayısıyla saç, cilt ve tırnakların yapıtaşı. Üst deri yağ dokusunun %20’den fazlası Palmitoleik Asit’ten oluşuyor.

Omega 7’nin, hücre zarının oksidatif, fiziksel ve duygusal stresten korunmasında önemli bir rol oynadığı düşünülüyor. Saç ve ciltte görülen kuruluk, yaşa ve çevresel faktörlere bağlı deri elastikiyet kaybı ve kırışıklarla mücadele ederek ciltte gözle görülür iyileşme sağlıyor. Omega 7, cildin kolajen üretimine, elastikiyetinin artırılmasına ve hasarlanmış cildin iyileşmesine yardımcı olan eşsiz bir kaynak. Bu özelliğinden dolayı kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde bu yağdan yararlanılıyor. Yabani iğde yağının doğal bir güneş koruyucusu olduğu da biliniyor.

Kısaca Omega 7:

* Kolajen üretiminin artırılmasına
* Oksidatif hasara karşı koruma
* Cilt hücrelerinin esneklik ve dolgunluğunu geri kazandırmaya
• Hücre zarını iyileştirmeye
* Cildin sahip olduğu nemi koruma yeteneğini artırmaya
* Güneşten zarar görmüş cildin iyileşmesine
* Cildin güneş hasarı, toksinler ve çevresel strese karşı korunmasına

destek ve yardımcı oluyor.

Kaynaklar:
www.seabuckthorninsider.com
www.seabuckwonders.com
www.transformyourhealth.com
Seabuckthorn Research Guide (copyright Seabuckthorn Research.com)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir